Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Meinlijn Facebook-feed

Op deze pagina worden de berichten die namens Meinlijn op Facebook worden geplaatst getoond.

'Trein Weert-België', i.s.m. met TreinTramBus (B) en Rover (NL) wensen u: ... See MoreSee Less

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Aanstaande zaterdag gaan we snoeien op het gedeelte van Vlodrop Station richting Dalheim Bahnhof.
Heeft u zin om mee te doen, zorg dan ervoor dat u uiterlijk om 9.30 uur er bent. We verzamelen ons ter hoogte van de voormalige overweg richting Station 24, Vlodrop. Er is voldoende parkeergelegenheid nabij.
Denk aan (eigen) snoeigereedschap, werkhandschoenen en een portie enthousiasme! Niets is zo enerverend als verloren gewaande spoorinfrastructuur terug te winnen op de natuur (wat juist in het belang van dezelfde natuur is!).
... See MoreSee Less

Op deze zonnige Hemelvaartsdag was het mogelijk om nagenoeg de gehele spoorlijn Aken - Maastricht per trein te bereizen. Hier hebben wij dankbaar van gebruik gemaakt, aangezien het niet vaak voorkomt dat je grensoverschrijdend kunt reizen over deze allereerste grensoverschrijdende spoorlijn van Nederland uit 1853(!). Maastricht - Schin op Geul met Veolia, Schin op Geul - Vetschau met de ZLSM. Bijgaand enkele sfeerfoto's. ... See MoreSee Less

Vandaag onderweg naar Amsterdam het verleden en de toekomst van de internationale trein (Nederlandse TEE en de Eurostar) toevalligerwijze mooi op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Als bestuur blijven we actief lobbyen om ook in Roermond een internationale trein vanuit Mönchengladbach voor 2020 te kunnen verwelkomen. ... See MoreSee Less

Vandaag actief input geleverd over ons initiatief "Meinlijn" bij de seminar Democratisering van de grens - nieuwe ideeën over euregionale samenwerking. Prachtige locatie en goed georganiseerd door het Deutsch Niederländische Gesellschaft zu Aachen e.V. www.dng-aachen.eu ... See MoreSee Less

!! NIEUW !!
Trein Weert-België heeft een Email-adres (gmail) aangemaakt. Vanaf nu kan je dit Email-adres aanvragen via PB.
Dit Email-adres dient om vragen te stellen over de werking van Trein Weert-België, om suggesties/tips door te sturen, om foto's te sturen uit de oude(re) of recente(re) doos van gewone of speciale reizigerstreinen uit de regio Geel-Mol-Lommel-Overpelt-Neerpelt-Hamont-Budel-Weert, activiteiten die er in het verleden in deze regio geweest zijn.
OPGELET: Emails met klachten, opmerkingen/kritiek die niets met Trein Weert-België te maken hebben, worden NIET beantwoord.
... See MoreSee Less

Nederland kan meer doen om de economische groei vooruit te helpen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepresenteerd rapport over de wereldeconomie. Daarin wijst het IMF specifiek op Nederland en Duitsland als landen die genoeg ruimte hebben op hun begroting om met grotere investeringen in infrastructuur de economie vooruit te helpen. Daarbij kunnen ze profiteren van de historisch lage rente, die investeringen relatief goedkoop maakt. Ook hebben ze genoeg middelen om de invoering van verdere economische hervormingen mee te ondersteunen, vindt het fonds.
VIEV constateert dan ook dat de financiële seinen op groen staan voor zowel de Meinlijn als de Keizerlijn en dat nu de lokale politiek aan zet is om beide lijnen in hun beleid op te nemen en actief middelen hiervoor te gaan reserveren.
... See MoreSee Less