Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Verkeersinfarcten Roermond

Jun
18

Verkeersinfarcten Roermond

De gemeente Roermond neemt extra maatregelen om verkeersinfarcten, zoals op Duitse feestdagen te voorkomen.

Dat heeft het gemeente bestuur bekend gemaakt. Donderdag is weer zo’n topdag waarbij veel Duitse bezoekers in Roermond worden verwacht, met daarbij het extra verkeersaanbod.

Om dit extra verkeersaanbod in goede banen te leiden neemt de Gemeente Roermond de volgende maatregelen:

  • Vooraf is afstemmingsoverleg tussen de Gemeente Roermond, Designer Outlet Roermond, hulpdiensten, Q-Park, aannemer singelring-oost en diverse andere partijen over de te nemen verkeersmaatregelen om de verkeersstromen in goede banen te leiden en de toegang voor hulpdiensten te verzorgen.
  • Gedurende de dag zelf is er continue contact tussen de Gemeente Roermond en het Designer Outlet Roermond over de verkeerssituatie en de benodigde inzet van verkeersregelaars.
  • De Gemeente Roermond zet deze dag een speciale verkeerscoördinator in.
  • Verkeerslichten worden speciaal afgesteld (indien nodig zelfs handmatig) op het afwijkende en veranderde verkeersaanbod van die dag.
  • Er worden 6 tekstwagens ingezet om het verkeer te leiden naar de verschillende parkeerterreinen. Er wordt eveneens informatie over de reistijden op verstrekt.
  • Bezoekersverkeer voor het Designer Outlet Roermond wordt geleid naar de verschillende parkeerlocaties in en rond het centrum, waaronder het extra parkeerterrein bij Hatenboer. Tussen Hatenboer en het Designer Outlet Roermond rijdt die dag een pendelbus.
  • Het Designer Outlet Roermond en de Gemeente Roermond zetten circa 50 verkeersregelaars in, zowel om het verkeer naar de  juiste parkeerlocaties te leiden als om de doorstroom te bevorderen.
  • Er worden diverse omleidingsroutes ingesteld om de singelring te ontlasten.

Topdagen

Deze maatregelen geven de verkeersmaatregelen weer tijdens topdagen, telkens aangepast aan het moment. Met deze maatregelen wordt geprobeerd de verkeersoverlast op topdagen zoveel mogelijk te beperken. Er is echter een maximum aan verkeer dat de beschikbare wegen in Roermond kunnen verwerken. De verkeersdrukte kan daarom op enig moment zodanig zijn dat verkeersoverlast helaas niet te voorkomen is, aldus de gemeente.

Meinlijn

Door verbetering van het openbaar vervoer tussen Duitsland en Roermond zouden gemeente en provincie een goede stap zetten om de drukte op de wegen te verminderen. Veel Duitse bezoekers van de regio zouden bijvoorbeeld per spoor via de Meinlijn een bezoek kunnen brengen aan de stad en Designer Outlet. Door de lagere verkeersdruk kan de gemeente mogelijk kosten besparen op bovenstaande maatregelen.

About the Author:

Bestuurslid VIEV | Bezoek VIEV.eu | Volg Meinlijn op Twitter

Related Posts

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *